STYLIST måndag!

Idag har vi haft den där vanliga och praktiska stylist måndagen som alltid finns med på schemat. Trevligt. På morgonen fick vi lära oss om stilanalys. Vi fick måla med vattenfärg och jämföra varma och kalla färger och på vilket sätt de påverkar då vi klär oss i de olika färgerna. Efter förmiddagsrasten fick jag helt plötsligt reda på att det var dax för prov på flätor och vardagsmakeup. Det var något jag helt förträngt och inte alls tänkt på att jag hade nerskrivet (inte för att det är så lätt att förbereda sig till men ..) I alla fall, min grupp började med flätorna. Inbakad, utbakad och fiskbensfläta var det som Cilla skulle sätta betyg på. 60 minuter hade vi på oss, för ALLA tre. Ni kanske tycker att det låter ganska länge, men det ska jag tala om för er, att det är det inte. Särskilt inte som nybörjare. Jag börjar mer och mer inse att det är hår som är det mest komplicerade just nu. Det är det som jag måste träna mer på. Men det finns en anledning. Jag har inget tålamod till sådant pill. Jag menar, om en liten hårslinga åker ner, så faller till slut hela frisyren ner. I makeupen är det ju skillnad. Då är det lättare att ångra och ändra, utan att kämpa med tusen fingrar och ett svagt tålamod.

Efter lunch fick jag en vardagsmakeup i av Ia, och hon fick en av mig. Det var betydligt enklare. (Roligare också om jag ska erkänna).

Det var lite om dagen. Efter plugget stack jag in på A6 en sväng innan hemresan. Blev till att besöka H&M för att inhandla en ny mascara och ett paket foundationsvampar. Jag körde inte på den "gamla vanliga" mascaran denna gången, som brukar vara Telescopic. Utan bestämde mig för att prova på en ny sort. Jag är trött på att stå i timmar för att få fina och fylliga fransar på mornarna. Därför ville jag överge Telescopic (som tar evigheter för att få tjocka fransar med) och testa en tjockare och snabbare borste att få fram ett bra resultat med. Jag valde därför Max Factors False Lash Effect mascara som förhoppningsvis numera ska få fram lusten att orka slänga på mascara innan jag hoppar på bussen tidigt varje morgon.

Någon som har provat den eller?


Nej, nu är det dax att fixa lite. Samhällsredovisning tills imon. Ska prata om Moderaterna, hah.
Matteprov också för den delen.

Måste nog cykla ner och snacka med Madde innan jag ska nana med.
Livet leker.


Ha en bra kväll! ♥


/J.C♥



josefinclausen.blogg.se

Hej på er!

Har ingen direkt anledning till varför jag i helgen fick ett sådant ryck att göra ett nytt bloggkonto och skaffa en helt ny blogg. Men som ni märkt har den förra bloggen inte velat samarbeta med mig för att lösa visa saker (eller så är det jag som är oteknisk). I varje fall så är det från och med nu denna sida ni hittar mig på. Känns skönt med en nystart nu innan jul, nyår och allt som vi för tillfället inväntar.

Julen i år kommer bli väldigt annorlunda för min del. Jag kanske inte har nämnt så mycket om det i bloggen förut, men jag ska ju faktiskt (för er som inte vet) hälsa på min storasyster i USA över jul och nyår. Hon är där till augusti nästa år som Aupair. Jag och min kära familj sätter oss på flyget den 17/12 och är borta i 3 veckor. (Hela jullovet). Vi ska till New York, Connecticut (där Julia bor) och även vidare till Florida för en veckas solsemester också. Underbart. Kan inte annat än erkänna att det kommer kännas ganska konstigt att inte fira en helt traditionell jul, (eftersom att jag gjort det varenda år enda sedan jag var liten). Har denna vecka stött på julbelysning, julgranar, tomtar och julmusik inne i stan, och inte minst ätit pepparkakor och lussebullar här hemma. Känns inte bara konstigt att julen redan närmar sig, utan också att jag ska åka ifrån den här hemma. Men vem tackar nej till att uppleva en jul i New York? Jag menar, jag kommer ju knappast hinna sakna något utav det där? Man har ju hört hur otroligt mycket de överdriver med ALLT som hör julen till. Det kommer bli urmysigt, kul, häftigt och spännande att för en gångs skull bryta mönstret.
Även så himla skönt att träffa Julia.
Jag saknar henne enormt mycket.

En upplevelse för livet. Gud vad jag längtar.

En bärbar dator och självklart en kamera kommer flyga med oss dit. Därför så kan jag nog hålla mig någorlunda uppdaterad med vad jag gör, även då jag är där. Det skulle finnas tillgång till internet på hotellen så någon aning om hur jag har det ska ni nog ha, hehe.


New York

Orlando, Florida

Fort Lauderdale, Florida

Disneyland, Florida

Connecticut



/J.C♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0