Orlando, Fort Lauderdale

Nu har jag rakat radera detta inlagg 3 ggr i rad.
Jag ar sur.
Packar ihop resvaskorna annu en gang ikvall.
Imorgon ar det Florida som galler! ♥


Var barbara data verkar ha virus.
Som jag.
Av ensamhet.

Vi hors nar jag ar hemma igen.




/J.C♥

I just want to say...

MERRY CHRISTMAS! ♥

Familjen har begett sig till Boston och vi har huset för oss själva. Julmusiken spelas på övervåningen, medan jag sitter här och överröstar den med "Last Christmas". Strax blir det en mysig promenad i vintervädret. Men först ska vi ringa och säga god jul till Sverige. I eftermiddag/kväll står julmaten på bordet.
Och så en massa julmys såklart!

last christmas I gave you my heart,
but the very next day you gave it away.
this year, to save me from tears,
I´ll give it to someone special.



Ha en helt underbar julafton !



/J.C♥


the day before Christmas Eve

Jag har lite dåligt samvete över att jag inte haft den möjlighet som jag velat ha att berätta om mina dagar här i USA. Men samtidigt så känner jag att detta ska vara en stor upplevelse för mig, och att det är här och nu som det händer. Därför så blir det lite som det blir nu när ni får ta del av det mesta i efterhand.

Jag kan börja med att säga att det kanske inte händer så mycket just nu, men att det är väldigt många tankar och jämförelser som snurrar runt i huvudet. Resor hit och dit till olika platser, butiker, köpcentrum och gud vet allt. Som jag kanske glömt att nämna så befinner vi oss nu i Hartford, Connecticut hos min systers Au-pair familj. Där har vi varit sedan i söndags.

Allt är såå nytt och ovant. Att helt plötsligt komma hit, glömma det svenska språket helt och plocka fram engelskan. Som i mitt fall är hackig och grymt oanvänd. Inte bara det. Utan även vänja sig vid dessa matvanor. Cookies, toast, muffins, coke and uh! I don´t wanna hear it anymore. Ni kanske fattar, eller inte. Men det är ganska illa i varje fall, och det är inte förrän nu som jag faktiskt förstått min systers klagomål och längtan efter en riktig svensk frukost eller köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Vi har också insett idag, (efter att ha bjudit familjen på hemlagad svensk middag) att det är ganska komplicerat att vara helt nyttig och få tag i de rätta produkterna här, eftersom alla paketerade maträtter och varor tar upp en så pass stor plats i kyldisken. Vi bjöd Krissie, Charlie, en vän till Charlie, Haley och Will på kött och hasselbackspotatis med brunsås och grönsaker. Till dessert blev det blåbärspaj med vaniljglass. Det var uppskattat.

Det har till mestadels blivit en del shopping här i Hartford. När man inte vetat hur man ska spendera dagen riktigt så har köpcentrumet varit ett perfekt val. Har hittat en hel del grejer faktiskt, men ser nu fram emot Florida-shoppingen ännu mer! Mer info kommer då jag är hemma igen!

Hörni, syftet med detta inlägg var att hålla mig uppdaterad men även för att säga GOD JUL, i och med att det FAKTISKT är Julafton imorgon! Kan precis som de flesta andra inte riktigt förstå det. Även om det lyckligtvis är snö utanför husdörren och extra bling bling på trädgårdarna och i affärerna här i USA, så rullar tiden på otroligt snabbt! Tanken var också (nu när jag kopplat in kameran) att visa er lite bilder på hur jag har det. Vill inte göra er besvikna med att säga att jag just insåg att de är alldeles för många för att ladda upp nu. Därför bjuder jag på några få från ikväll och sparar de från New York. Jag tänker visa er allt då jag är hemma igen och har tid till att ladda upp.

Jag sitter just nu ensam i villan. Haley och Will sover sött på övervåningen medan Ida snarkar här nere i källaren. Ändå känns det grymt sorgset att sitta här själv. Några få timmar innan Julafton. Resten av de vuxna "lyckogrisarna" fick ett ryck att dra iväg till baren för att ha lite skoj innan läggdags. Ibland vill man vara äldre alltså. Hemma i Sverige är klockan 4 på natten så det är inte en jävel kontaktbar heller. Jag får antagligen nöja mig med min Toblerone och Bulldog-hundarna Max & Molly som sällskap.

Här kommer lite bilder från kvällen! Det var lite julklappar under granen som skulle öppnas denna kväll, eftersom att familjen åker till Boston imorgon för att fira jul där. De firar ju julen på juldagen till skillnad från oss som firar imorgon, julafton. Det betyder att vi har huset för oss själva resten av julhelgen. Mysigt det också. Sen, på lördag, väntar 3 timmars flygresa till Florida!
Ida, Haley & Will busar!
Charlie, Charlies vän & Pappa.
Julia & Will glada efter sina julklappar.
Will, Krissie, Julia, Mamma och Pappa är nyfikna på vilken bild som visas på kameran.
Haley i väntan på att få öppna sin julklapp.
Haley & Will.
Charlies vän, Pappa och Krissie.
Julia, Ida och även Molly vill se vad som visas på kameran.
Max & Molly, gullegrisar!

 Bilden får avsluta denna dag,
med tanke på att jag antagligen är minst lika trött som
Molly..ZZzzz...


I don´t want to say "Merry Christmas" until tomorrow.



/J.C♥

I woke up this morning with a smile on my face.

När jag steg upp idag på morgonen så gick jag direkt fram till fönstret, drog gardinen åt sidan och fick syn på en enorm stad full av liv, rörelse och enorma höghus och byggnader. New York. Vi var framme. Äntligen var ordet. Resan igår var minst sagt lång, varm och otroligt jobbig efter ett tag. Men jag fixade det. Jag är ganska förvånad över att jag klarade att sitta still så pass länge som jag gjorde. För er som känner mig vet ju att jag har grymt svårt för det där. Två timmar i bil till Landvetter, väntetid på flygplatsen, 2 timmar på flyg till Frankfurt, ca 8 timmars väntetid på flygplatsen där, 9 timmars flygtur till New York och till sist ca 1,5 timmars taxi-resa till hotellet. Vi däckade i säng allihop. Förväntansfulla inför morgondagen. Dock mådde man inge vidare då kan jag säga. Varm, yr, illamående och allmänt konstig i kroppen av att ha suttit stilla så pass länge.

Efter en härlig dusch och en typisk amerikansk frukost på hotellet, satte vi oss på bussen in till centrum av New York. Människor av alla dess slag, bilar, limousiner, bussar, de där gula taxibilarna som man sett i filmerna. Skolbussarna likaså. Tutande, skrikande, pratande människor och en massa musik överallt. Jag hade förut inte kunnat föreställa mig hur stort allt faktiskt är förrän nu, då jag sett det.

Började även fundera på hur jag gått och sagt att jag inte längre vill gå hem själv på kvällarna hemma i byn. För att man inte längre vet vad för folk som kan vara ute så sent på helgerna. Men här. HÄR. Jag skulle nog inte ens våga gå ute även om jag hade ett helt gäng med kompisar omkring mig. Ni kanske hajjar skillnaden då.

Trafiken är ofattbar. 12 miljoner människor kanske ni visste om. Att det faktiskt är så många som bosatt sig här i New York. Men det kändes som att nästan varenda en utav dem var ute både idag och igårkväll då vi var på väg till hotellet. Ändå så sade taxichaffören att det var helt vanligt. Sanslöst hur mycket folk som ska till olika ställen på en och samma gång, vilket som gör att det är en sådan grym trafik ute bland resten av allt folk som ska över alla miljontals övergångsställen. Jag gick nästan och blundade, för att det i många lägen var så nära, att det skulle smälla.

Mamma, pappa och Ida ligger nu och vilar. Även jag känner att tröttheten börjat hitta sig fram igen. Sitter här i väntan på att maten ska plinga på dörren och att Julia ska dyka upp. JULIA. Syrran, som jag ska få träffa, första gången på 4 månader! Längtar.

Nu blir det snart käk.
Har beställt pasta med kyckling och tomatsås.
Ja, jag har redan tröttnat på allt vad hamburgare, pizza och coca cola heter.
Amerikanare och matvanor.
Shit, alltså.


Imorgon drar vi nog in till centrum igen.
Då med Julia också. Skoj!

(Har tagit en hel del bilder idag, ska försöka lägga in dem senare så att ni får se)



Vi hörs! ♥



/J.C♥


Hej då Sverige!

Vill bara få ihop ett sista inlägg innan jag går och lägger mig. Har varit hemma och packat, pluggat och fixat exakt hela dagen. Ganska jobbigt. Höjdpunkten var då Madde hittade hit efter skolan och sa hej då.
Kommer sakna henne, verkligen.

Min ängel.


Önskar er här hemma en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Jag stiger upp vid 03.00 i natt/ imorgon och flyger tidigt imorgonbitti (i 2h) till Frankfurt, Tyskland.

Där mellanlandar vi i några timmar innan vi reser vidare (i 9h) till New York.
Efter det vidare emot hotellet!

Kommer som sagt att dra med familjens bärbara dator och ha tillgång till internet på hotellet.
Så om allt går som det ska så är jag nog tillgänglig att nå där, IBLAND.
Det är Skype/ Msn eller Facebook som gäller. (Så det är ingen idé att försöka kontakta mig på mobilen)

(Glöm bara inte att jag befinner mig 6 timmar bakåt i tiden jämfört med er här hemma i Sverige. Så det är inte alltid som jag är vaken då ni är det).


Hörs i New York!



Goodnight! ♥



/J.C♥



Hej resfeber!

Jag blir bara besviken i slutändan. Satte alarmet på 9 igårkväll. Det var absolut senaste tiden som jag fick gå upp intalade jag mig själv. Det är inte att acceptera att slumra bort en extra timme. Inte idag. INTE idag. Behöver hela min dag på mig att plugga, packa och förbereda. Får ångest över allt som måste hinnas med.

Ändå ligger jag kvar.
Komplicerat att resa sig.
Tröttsamt att ligga kvar.
Smärtsamt att glömma, vad jag nyss drömde.


Ett, två ,tre!

( sliter av mig täcket och vacklar mig fram till rullgardinen).

Rullar upp...

Vädret gör mig grinig.
Jag som ville retas lite med regn och rusk när jag åker.
Undra om det blir en vit jul här hemma, bara för att liksom.
Vill ut i snön idag.
Får se om jag hinner med en promenad.
Senare.


Nu blir det frukost, fixa, plugga, packa & andra små detaljer som ska hinnas med innan kvällen!
Måste hinna träffa min snopplisa Madde och säga hej då också. It hurts.

Från och med i natt så kommer ni endast kunna kontakta mig på Msn/Skype eller Facebook.
Mobilen följer med, men bara för musik och bilder. (Samtal/sms kostnaderna är skyhöga).

Hörs senare!



/J.C♥



1 dag kvar...

Kom precis hem från mormor. Familjen var bjuden på middag hos henne ikväll. Fläskfilé med pressad potatis till varmrätt och chokladmousse till efterätt är defenitivt inget man tackar nej till en tisdagkväll som denna. Förövrigt så har dagen varit allmänt seg och tråkig. Vi var indelade i grupper även idag och gick runt till stationer i olika klassrum för att höra på någon föreläsning om miljö och hade disskussioner med egna åsikter om vissa situationer och så vidare. Tröttsamt. Gjorde även mitt engelskaprov innan jag gick hem. Så det fick bli det sena tåget hem även idag. Men det kvittar ju nu. Världens mysigaste vinterland, och vet ni? Jag stannar hemma imorgon. Anna (min mattelärare) sa att resten av klassen kommer påbörja sin undersökning i matten imorgon (vilket jag gjorde i helgen, eftersom jag måste lämna in min innan jag åker) därför så får jag själv välja om jag vill åka till skolan halva dagen imorgon och göra den klar eller om jag vill vara hemma hela dagen och fixa den. Jag väljer att vara hemma, inte bara för att det är grymt skönt att vara det nu innan jag åker, utan för att jag känner att jag får ut så mycket mer utav det också på grund av att resorna dit och hem tar så pass lång tid.

Efter skolan stack jag in på biblioteket. Och vet ni? Jag hittade de böckerna som jag letade efter! Dock inte "som jag vill vara" som Cornelia tipsade om. Men ja fixade "I taket lyser stjärnorna", "Malin + Rasmus= Sant", "Som om ingenting" och "Syskonkärlek". Ja, som ni märker. Jag älskar kärlekshistorier.

Vi stack även in på Hemköp där jag slet åt mig senaste numret av Vecko Revyn. Ett klart måste på flygresan! Inte nog med det, ett helt reportage med Kenza. "Kärleken, lögnerna och varför hon har svårt att lita på andra tjejer". Även om nyårslöften och de hetaste klänningarna, sexigaste skorna och snyggaste party-makeupen. Jag vill verkligen börja bläddra redan ikväll, men jag har faktiskt lovat mig själv att inte göra det förrän på flyget. Så det så.


Morgondagen kommer bestå utav två saker.
Packa & plugga.
Men först en välbehövlig och underbar sovmorgon :)



Hörs då! ♥




/J.C♥

2 dar kvar...

Det var rena turen att jag hann med tåget i morse. Jag gick ner eftersom att marken var svinhal och snön låg som ett vitt tunt täcke längs med asfalten. Lika bra att gå, tänker inte ramla och slå mig innan resan(a).

Åkte med Madde.T till skolan. Det blev allt möjligt snack om skolan, väder och vind och julprogrammen på teve. Det var kul och gjorde att jag blev pigg och att dagen faktiskt började riktigt bra redan vid 7 på morgonen. Väl framme i skolan blev det dock mer tröttsamt. Det visade sig att vi skulle se på film hela förmiddagen. Tre timmar höll filmen på. Detta gjorde mig riktigt sömnig. Inte bara för att jag inte är överförtjust i att glo på film, utan även för att filmen var riktigt seg och långtråkig. Jag är verkligen bara för sådana lättsamma och härliga komedier då man i princip kan förutspå hela fortsättningen då man ser den. Inte den typen vi såg idag. En svårfattad handling, men ett skumt innehåll. Man blev liksom förvirrad och förstod inte riktigt vad huvudpersonen ville få ut av det han sa och så vidare. Tycker inte det är kul med för djupa filmer. Synd att vi ska disskutera den imorgon.

Efter lunch blev hela skolan indelade i grupper för att gå på studiebesök. Vi skulle av någon dum, knäpp, korkad och ja helt äckligt meningslös anledning besöka Sortergården och Reningsverket i Jönköping. Det var inge kul alls att spendera sin eftermiddag med kan jag säga. Allt för det där dumma miljö-temat som pågår just nu. Det var bara kallt, äckligt och otroligt illaluktande att gå runt där och titta på stora bassänger med skitigt vatten och utspridd avföring. Kom inte heller hem i den tid jag förväntat mig, utan fick flera gånger gå och värma oss på ÖoB då vi fick vänta på bussen ner till Juneporten. Visst, jag kanske inte borde klaga. För det är väldigt många som går och har en hel vanlig vecka denna veckan. Med vanliga lektioner. Men jag menar, jag tror faktiskt att folket nuförtiden vet mer om olika sakers påverkan på miljön än vad vissa tror. Även om vi inte alltid bevisar det och även om vi inte heller har orken att göra saker rätt för att behandla naturen på ett bra sätt. Jag tror att många fått sig en tankeställare för ganska längesedan med all den information vi fått i landet om miljöförstöringar och så vidare. Vi vet nog innerst inne att vi ska slänga sprayflaskorna, glödlampor och batterier på ett särskilt ställe. Vi behöver inga extralektioner eller någon övertydlig information. Vi måste bara ta tag i att göra det.

Nu ska jag fixa en del uppgifter som måste skickas in innan jag åker.
Ska även skriva upp alla småprylar som ska packas med...Solglasögon, smycken, mobilladdare, headset, hårnålar, solkräm, body lotion, böcker... och ja, allt småkrafs som är lätt att glömma!

Funderar på att sticka förbi bibblan imorgon efter skolan. Vill ha nått att läsa på flyget och stranden. Någon som har något bra boktips? (Jag avskyr att läsa, men om boken är dunderbra och jag ligger i solen så funkar det prima!)

Ge mig tips nu!




Vi hörs!



/J.C♥


3 dar kvar...

Till paradiset.

Jag tror på allvar att det är det jag behöver nu.
Komma bort.
Glömma, sakna och längta.
Inte minst ha förbannat kul och uppleva något nytt.
Något nytt i mitt liv.

Syrran var på Chris Brown konsert igår. Vaddå avundsjuk? Skrev bara: I should be there, with you with you with you with you with youuu girl...till henne.

Modevisningsbilderna kommer, strul med att skickas osv. Men kvällen blev lyckad och Madde blev ursnygg, såklart!

Förövrigt så leker mitt liv just nu.
Men det är things utanför bloggen.
Skönt att träffa syrran snart i alla fall. Miss her.

Dax att nana, temavecka framför mig.
Miljö är temat. Interesting.
Not.

Börjar visst komma igång med engelskan!
Kläderna är också nerpackade. Nu är det bara allt småplock kvar.
Then I say goodbye to you. Wiho.


Goodnight!♥



/J.C♥

It´s my only wish.

Godkväll mina vänner!

Eftermiddagen blev riktigt soft måste jag erkänna. Vi slapp ha hand om idrotten eftersom varken Lisa eller Malin dök upp idag. Därför blev det innebandy med trasa och basket, (eftersom att det istället blev Julia och Emilia som fick stå för ansvaret av lektionen). Det var kul. Det är kul när det är aningen ansträngande samtidigt som det inte är på helt blodigt allvar. Lite kul med humor i det hela också. Helt sjukt att vi elever kan göra gympalektionerna bättre än vad läraren kan. Har börjat fundera på om hon verkligen har full utbildning till det där alltså. Det är både oseriöst och på äkta lågstadienivå då hon är i farten. Gud.

Efter idrotten var det dax för Estetisk verksamhet. Det är enligt mig det roligaste på hela veckan. Jag älskar då det är lite mer frivilligt hur man vill skapa, sminka och fixa på egen hand. Det är extra kul nu innan modevisningen då alla har fullt upp med olika häftiga sminkningar till sina projekt. Inte bara kul att skapa själv, utan minst lika kul att få se hur andra tänkt att göra efter sina idéer.

Idag (då vi skulle förbereda det sista inför imorgon, då modevisningen äger rum)
fick jag en sotig sminkning i bronsfärger och stora lockar i håret utav Lotta.
Här kommer lite bilder...

Vi fick även packa ner lite utav de produkter och det smink som vi själva ska använda oss utav under morgondagen.

Längtar tills imorgon!

Modevisning & annan underhållning kl. 19.00 på KFUM!
Det finns biljetter att köpa på KFUM för 20 kr!
Fika finns att köpa!


KOM DIT!

Funderar på att sminka mamma när hon kommit hem. Nu när jag ändå har sminket hemma. Måste hinna plugga också. Miljontals engelska glosor ska sitta tills på fredag. Imorgon hinner jag inte. De MÅSTE sitta. För jag är glad nu. När jag fick mvg på min engelska-inlämning.

Dax att äta lite.
Mmm..Tror det blir spagetti och köttfärsås!

Dagens låt: Meet me halfway - Black Eyed Peas
http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA



/J.C♥

ZZzz....

Godmorgon!

Sitter i skolan och väntar på att dagen ska sätta fart. Åkte upp med tåget vid 8 idag. Har sovmorgon till kvart i 10 men som alltid måste man åka upp betydligt tidigare för att hinna i tid. I varje fall de veckor då man inte kan åka upp med pappa. Jag kunde ha bytt tåg till ett X2000 till Stockholm eller vad som helst, bara för att få sova. Så skönt var det att slumra till lite på vägen hit.

Efter lunch så har jag idrott. Jag, Lisa och Malin ska hålla i lektionen. Uppvärmning, själva aktiviteten och även avslappningen ska vi ha hand om. Jag ska erkänna att jag inte är ett dugg taggad. Även om jag sa att jag var det då vår crazy gympalärare frågade. Hehe. Vi får väl se om Lisa dyker upp också. För hon var osäker på det eftersom hon tog svinsprutan igår. Man vet ju alla biverkningar som kan uppstå efter att man tagit den. Och i så fall så ska vi vänta med att ha lektionen till efter lovet.

Dax för svenska, undra om jag får reda på hur provet gick förra veckan..


/J.C♥

försvunnet frågepapper, toalettsnack och dåligt tålamod..

Det är vad som existerar i klassen just nu. Ingen har någon ordning överhuvudtaget. Vissa har missat den information som krävs för att lösa uppgiften medan andra inte hittar sitt papper. Resten lyssnar antagligen inte överhuvudtaget utan har antagligen fastnat vid facebook istället. Lotta går mest och underhåller mig och Annie med sitt snack om de otrevliga toaletterna. Hon kräver antagligen att alla ska ha en egen toalett på det här stället. Haha. Vi tre befinner oss nu i ett grupprum där vi försöker komma fram till vem som ska ta steget att resa på röven och gå och fråga efter det där uppgiftspappret så att vi kan sätta igång. Det går ju framåt det här. Dax att sätta igång. Ska börja skriva om Ideologier. Trivs bättre med att sitta här och lyssna på "Day ´n Night!

Ett konstigt ljud uppstår utanför grupprummet..
Lotta tittar emot fönstrerna och utbrister:
Vem fan är det som går och smeker väggarna?!
Jag och Annie tittar emot fönstrerna och får syn på en man som gör just så.
Gud, Ibland undrar man vad det är med folk på den här skolan.

Lotta tittar på mig och fortsätter...
Lotta: Du behöver hjälp med!?
Jag: Ja, jag behöver hjälp.
Jag: Allvarlig jävla hjälp!
Lotta: Riktig Robert-hjälp!

Kanske dax att sätta igång.
Politik är det bästa som finns!
Är så otroligt insatt också.


Nu ska jag vara lika duktig som Annie!

Lite flumm till bara..

Nu så!


Bye!



/J.C♥


i will be strong even if it all goes wrong.

Ledsen att bloggen stått stilla under helgen. Men vissa små detaljer och tankar i mitt liv har gjort att jag varken haft orken eller lusten framme att skriva.

I fredags hände det inte alls mycket. Jag cyklade ner till Madde för att spendera kvällen där. Hade även lånat hem smink från salongen i skolan så det var ett perfekt tillfälle att öva lite inför modevisningen den kvällen. Bilderna på hur otroligt snygg hon blev, (trots att det inte var party på gång den kvällen) har försvunnit när jag kopplar in mobilen till datorn. Strange! Men om de dyker upp eller om Madde langar över de från hennes kamera så lovar jag att visa er. Annars kan jag ju garantera att det kommer ramla in bilder efter modevisningen som ni ska få se.

I lördags tog vi danstjejer som sagt tåget in till Jönköping. Vidare med buss begav vi oss till Birkagården där vi dansade och lussade för Madeleine Anderssons släktingar och andra philipinska familjer.
Det var trevligt. Här ser ni oss i våra fina luciaklänningar och tända ljus.
Lucia är verkligen hur mysigt som helst.


Idag har vi haft stylist-lektioner som vanligt. Det är så himla skönt att gå till skolan efter helgen, då man är som mest trött och som minst taggad och bara känna att man får göra det man tycker om. Det man är där för att vilja lära sig. Idag var det dessutom valfritt hela dagen. Allt för att få tid till att förbereda sig till modevisningen på torsdag.

På förmiddagen sminkade jag en chockrosa festsminkning på Jossan R. Kan tyvärr inte visa resultatet eftersom att jag helt missade att ta kort med mobilen då jag var fullt upptagen med att ta med kameran i skolan.

Efter lunch gick jag, Jossan, Lotta och Sanne med Cilla och Åsa för att titta på lokalen där vi ska ha modevisningen. (På KFUM). Väl tillbaka igen fick jag en sotig ögonskugga av Lotta innan det var dax att städa, ha klassråd och sedan bege sig hemåt. På fem små minuter skulle jag, Jossan, Moa och hennes pojkvän Andreas hinna med tåget hem. Jag och Jossan gick en bit före då Jossan plötsligt fick syn på en buss som hon var stensäker på att den skulle stanna nere vid rocksjön (så att vi skulle hinna med tåget hem därifrån). Jag sprang efter henne och vi två hoppade på bussen och åkte. Till både chock och besvikelse stannade den inte där utan fortsatte emot Husqvarna hållet. Vi blev då tvungna att skrattande hoppa av vid Ekhagen för att ta en buss tillbaka igen. Typiskt.

Blev därför istället McDonalds med Moa och Andreas när vi var tillbaka igen. Tuffade en timme senare hemåt.

Nu är det snart dax att krypa ner.
Det väntar en låång dag imorgon...

Sov gott ♥



/J.C♥



"Jozzan, vi har försovit oss"

Var första meningen jag fick höra idag. Det var mamma som stod där morgontrött och en aning panikslagen i sin gråa morgonrock. Som vanligt de gånger jag försover mig så har jag stängt av alarmet och tänkt tanken "ska bara vakna till lite" och sedan blundat lite lätt, men tyvärr råkat somna om igen. Jag ska börja trycka på snooze- knappen istället för av- knappen från och med nu! (även om det är sjukt härligt att sova en liten extra stund, så är det inte fullt så härligt att komma helt ofixad till skolan). Inte alltid i varje fall. Särskilt inte idag, då det är fredag och jag tänkt gå en sväng på A6/stan efter skolan. Ska se om jag kan hitta någon tröja eller några byxor. Prova lite jackor också. Skulle verkligen vilja ha en annan innan vi åker. En svart. Men känns självklart också väldigt onödigt att handla på sig här hemma, när vi ska till världens köpcenter och massor med klädbutiker i New York och Florida. Men vill inte heller åka helt tomhänt, så det blir i varje fall att prova lite idag. Även fixa en födelsedagspresent till lillasyrrans kompis som ska ha kalas i eftermiddag. Så jag måste skynda mig hem i tid innan det börjar också, så hon får med sig det jag köpt.

Övningen igårkväll gick bra! Vi sjöng så fint så. Det blir både luciatåg och dans imon här i Jönköping någonstans vid Österängen. Så det blir till att åka hem och stryka klänningen och dra fram alla danskläder ännu en gång. Men det ska bli kul! Vi åker redan vid halv 10 tiden imorgon, så det blir ingen sovmorgon heller.


Sitter för tillfället i ett grupprum med Jossan lyssnar på Lady Gaga.
Bad Romance- skön låt!


Dax att fortsätta njuta av dagen!
FREDAG♥

Vad händer ikväll? (ALLA SVARAR)



/J.C♥

utvecklingssamtal, luciaövning & längtan efter ledighet

Sitter på samhällskunskap. Har nyss haft svenskaprov också. Läraren var sjuk men inte slapp man undan för det. Ganska bra ändå, för jag hade inte orkat skjuta upp det. Det skulle bara tynga ner ännu mer att vänta. Det är ju en kort dag idag, ( som vanligt på torsdagar) vilket som är så himla skönt! Har lunch vid 11 och efter det blir det att gå på A6 en stund innan pappa kommer hit. Vi ska upp till skolan på utvecklingssamtal. Jippie. Efter det åker vi hem och vid 5 tiden ska jag och Madde till Madde.A för att öva luciasånger med alla danstjejer. Trodde inte det skulle bli något luciafirande för mig i år. Men så fel man kan ha. På lördag tar alla danstjejer + några tjejer till in till jönköping för att lussa för några kvinnor någonstans, (så insatt är jag). Efter det är det dax att dra hem igen för då väntar släkten i huset. Blir till att träffa de en sista gång innan vi reser iväg. Hoppas även på en riktigt festlig lördagskväll med härliga människor. Jag är riktigt taggad. Vet bara inte hur, men det SKA lösa sig.


Det här gänget med tjejer + några till ska bilda ett luciatåg i helgen!


Nu ska vi se efter vad som står på menyn för idag...

Torsdag
ÄRTSOPPA & PANNKAKOR
m. sylt & grädde
PANERAD PANGASIUSFILÉ
m. skagenröra & kokt potatis
THAIGRYTA
m. kyckling, ananas, paprika, grön curry & kokos

Veckans pasta
PASTA DELLA CASA
m. skinka, ärtor & ädelost

Hmm...Vad tycker ni? Vad låter godast? :)



/J.C♥

what if it´s lost behind words we could never find?

Baby, before it´s too late..
What about now?
Now that we´re here, this far.
Just hold on.
There is nothing to fear, for I am right beside you.
What about now?
What about today?
What if you´re making me all that I was menat to be?
Baby, before it´s too late.
What about now?


Blicken. Den genomträngande och intensiva blicken. Den liksom fastnade i mig. Leendet, det gjorde mig mättad. Fylld av lycka från topp till tå. Känslan inom mig gjorde mig mer än överförtjust. Liknande en klapp på axeln av påminnelse. En uppmaning om att det är så här det ska vara. Att det är den här känslan som ska existera just vid det här tillfället. Som om någon viskade i mitt öra: "Det är såhär du ska känna, utan minsta gnutta av osäkerhet".

Så jag ber dig.
Ge mig inga hopp, ingen längtan och inga små önskningar..
så länge du inte känner det jag gör just nu.




/J.C♥

sitter och väntar...

på att Jossan strax ska sminka mig. Vi har nu Estetisk verksamhet och hon ska prova på att göra en festsminkning på mig. Vi får väl se vad det blir. Alltid lite klurigt att komma på vad man ska göra. Sitter och letar lite på nätet för tillfället. Behöver själv mer inspiration inför modevisningen och funderar faktiskt på att låna hem lite smink härifrån salongen över helgen för att få möjlighet att öva lite. Kanske man kan komma fram till något genom att se dessa bilder...



/J.C♥

intekunnahållaögonenöppnadag!

Det är obeskrivligt att kunna förklara hur skönt jag sovit i natt. Hur underbart det var att ligga under mitt varma täcke och borra in näsan så långt jag bara kunde ner i kudden. Jag ville inte vakna överhuvudtaget. Skönt med en liten gnutta sovmorgon i alla fall. Jag och Lotta åkte in till skolan med pappa vad 9 tiden. Känner ni hur kallt det är? 5 minusgrader var det då jag steg upp! Vinterkyla med frost på rutorna. Det märks att det är december, nu är det bara snön som fattas för att få julstämning. Mysigt.

Sitter på svenska nu. Min enda teoretiska lektion för dagen. Sedan är det lunch och efter det idrott och estetisk verksamhet. Hoppas på att få öva till modevisningen i eftermiddag. Kan verkligen behövas med tanke på att den äger rum nästa torsdag. Ska jag vara ärlig så är jag lite nervös över hur allt ska bli. Det är verkligen hög tid att bestämma sig för hurdana sminkningar jag ska sminka och vilka håruppsättningar jag ska göra på mina modeller. Kanske kan få lite inspiration på internet om vad man kan hitta på.

Efter skolan ska jag åka raka spåret hem, plugga till mitt svenska prov inför imorgon, duscha och sedan låta det bli en tidig kväll ikväll. Jag är supertrött och behöver verkligen sova.

Dax för filmtajm! Ska se "Världens dåligaste språk".


Ha en fortsatt bra dag i vinterkylan!


/J.C♥

dax att släppa taget...

om höst/vår jackan. Det fick den otroliga kylan mig att inse idag. Visst har vinterjackan åkt fram ur garderoben för ganska längesedan. Men jag avskyr verkligen tjocka, klumpiga och "tunga" vinterjackor. De är jobbiga att ha på sig då man i princip bara använder den då man går emellan tåget/bussen eller skolan och A6/restaurangen. Den tar även en alldeles för stor plats i skåpet i skolan. Men nu är det första december och hög tid att släppa taget om min älskade lilla skinnjacka. Faktiskt.

Dagen har varit okej. Inte mer än så. Men jag hade inte större förväntningar heller. Tisdagar brukar inte vara på topp i och med att schemat denna dag är proppfullt med lektioner hit och dit. Ingenting praktiskt heller. Men jag överlever. Kan ju också berätta (nu när jag ändå är lite lagom negativ) att matteprovet gick åt skogen. Men vem är förvånad? Jag har länge tänkt, och verkligen försökt att tro att det ska gå. Att jag ska lösa problemet med lite övning. Men den tanken börjar sakta men säkert försvinna. Har börjat inse mer och mer att matematik inte är min starka sida, och kommer nog aldrig vara heller. Hur mycket tid man än lägger ner, och hur mycket man än vill få det bra.

Samhällskunskapsuppgiften vi gjorde förra veckan kändes helt okej. Det kändes i varje fall som att jag skulle nå ett VG. För det kändes som att det gick bra. Men jag hoppades för mycket. Vilket nog väldigt många i klassen gjorde. Till min och andras besvikelse blev det ett starkt G istället. Han nämnde också att min förra inlämning var mycket bättre. Jag tycker att han börjar bli lite väl hård med sin bedömning ibland.

Har ni tänkt på en sak? Att det är ny månad. Att vi faktiskt är inne på vår sista månad för året idag. Det är verkligen inte klokt hur fort tiden går. Stjärnor, ljusstakar och en massor med annat advent/julpynt har kommit upp i fönstrerna nu. Är det inte härligt? Jag tycker det är urmysigt. Särskilt då man går ut från skolan på eftermiddagen och det redan hunnit bli mörkt, men då all utebelysning och alla affärers fönsterskyltning lyser upp hela stan. Det får mig att längta efter allt jag har framför mig. Efter nästa år med nya upplevelser. Efter att skapa fina minnen att dela med andra och efter nya förutsättningar i mitt liv. Jag älskar det.

Inte heller tackar jag nej till min traditionella, söta och ja fjantigt barnsliga chokladkalender.
Den blir man faktiskt aldrig för stor för. Så det så.

Lagom stora bitar också.
Om man inte "råkar" öppna mer än en lucka i taget förstås.

Nu ska jag ta en varm dusch, tända ljus och sedan krypa upp i soffan framför något bra program.
Vi får väl se vad jag hittar, om jag nu får lägga beslag på fjärrkontrollen i några minuter.
Kan låta lättare än vad det är. Särskilt när lillsyrran är i farten.

Ha en mysig kväll!



what about now?
what about today.?
what if you´re making me all that I was meant to be?
what if it´s lost behind words we could never find?
before it´s too late, what about now?




/J.C♥

"ville bara drömma mig bort någonstans"

Godmorgon!

Sitter i klassrummet och har precis haft matte nu på morgonen. Visst är det underbart att starta med ett nytt kapitel och även veta att mitt matteprov sedan förra området väntar tills i eftermiddag? Perfekt.

Stressig morgon idag. Somnade till så himla skönt på bussen till härlig musik i öronen. Ville bara drömma mig bort någonstans och förtränga att jag faktiskt var på väg till skolan. Men verkligheten nådde min hjärna till slut. Och nu sitter jag här, och ska precis ha engelska innan det är dax för lunch.

Börjar visst nu. Hörs senare!


/J.C♥

RSS 2.0