Bevis!

Kände bara ett litet ynkligt behov av att bevisa att jag FAKTISKT gör matteläxan.
Önskar inget hellre än att söta-snälla-underbara-bästa-fantastiska Anna hade sett det här alltså!
Det bästa av allt är att jag förstår varenda uppgift.
Galant.




Ha en fin kväll ! ♥

Det ska jag ha.
För min lillasyster är bäst.
Hon hade antagligen bakat negerbollar till mig.
För vem skulle de annars vara till?



/J.C♥


GREJT!

Bestämde mig för att ta ett senare tåg hem. Dels för att hinna sitta kvar med Annie i skolan och plugga och dels för att slippa sitta och vänta i 20 minuter hos tandläkaren. Detta betyder att jag skulle ha 5 minuter att springa över till tandläkaren på när jag väl var framme i Skillingaryd. Hade dock tittat fel på jlt, vilket jag upptäckte aningen försent.

När jag drog mig neråt tåget insåg jag alltså att jag skulle befinna mig på hemmaplan 10 minuter efter min tandläkartid. Alltså 10 minuter förseeeeent. Satt i ett svettigt och proppfullt tåg med tanken "åk fortare" i huvudet hela vägen. Hade ändå tur för tåget stannade inte på alla hållplatser. Och ännu mer tur att jag inte blev så sen så att de inte tog emot mig där inne. Pust!

Tandläkaren frågade slutligen om det var okej om hon florlackade mina tänder. (Ni vet, den där äckligt gula banan-smakande lacken som man som liten satt och skrapade bort från tänderna så fort man kommit ut därifrån). Detta innebär nu att jag inte får äta på en timma. Vad förväntade hon sig för svar? Skulle jag säga "Nej tyvärr, jag har inte ätit på ett jävla bra tag så det går inte för sig" ? När hon står fullt utrustad med sin grejsimojs med den illasmakande lacken och det blåsande röret i näven? Det var bara att öppna käften och se glad ut. Mindre glad då man var klar. Gick hem. Med en mullrande och tom mage som inte fått något i sig sedan lunchtid vid 11 i förmiddags. Lite soppa var allt.

GREJT!


Det var meningen att jag skulle haft lite torsdagsmys med Madde ikväll.
Sticka ner till hemköp för att handla en fet godispåse och sedan hem till henne för att se Bröllopsduellen.
Inser nu att jag får vänta tills fredagsmyset imorgon.
Med tanke på att min matteläxa är oklar och jag skulle behöva sova tidigt.


Men imon...
Imon, imon, imon , imon!

DÅ är det fredag! ♥





/J.C♥

Nämen tja!

Fler än jag som är lite småsömniga denna vackra vintermorgon?
Det var inte lätt att ta sig ur sängen denna morgon när det var mörkt, kallt och man är obeskrivligt trött. Det gjorde ju inte heller saken bättre att se mamma och Ida ligga kvar och sova vidare.
Ida blev sjuk igår. Fick feber efter hennes 2:a svininfluensaspruta. Stackar´n. Hoppas hon inte smittar mig eller nått sånt i alla fall. Orkar verkligen inte bli sjuk över helgen. Inte varit sjuk på evigheter. När jag väl blir det, så lyckas jag alltid bli det på lov eller helger då man minst vill och anar.
Nog tjatat om vind, kyla och sjukdomar.
Syrran sitter på ett lyxhotell på Hawaii.
Är inte ett dugg avundsjuk.



Dax för svenska!




/J.C♥

Service finns inte längre!

Provet på hårets uppbyggnad gick inge vidare. Har dock bara mig själv att skylla när det gäller det. Kunde ha läst på bättre. Ett godkänt blev det i alla fall.

Efter det gick alla som ska sätta i Extensions näst nästa måndag in i salongen för att prova ut rätt färg och nyans på löshåret. Sedan fick vi se en film om hur man sätter i och tar ur extensions också. Såg inte alls svårt eller komplicerat ut faktiskt. Men ska nog inte säga så mycket än. Innan jag vet. Hehe.
Men det ser inte ut att slita så mycket på det egna håret som jag trodde.
Längtar.

Efter lunchen fick vi i uppdrag i Försäljning och Service att gå inne på A6 och leka lite "spioner". Vi skulle va i grupper om 2-3 personer för att besöka en eller flera butiker. Jag, Annie och Erica var i en grupp. Vi besökte H&M. Vi skulle då se om man får ögonkontakt med personalen i butiken, om de hälsar, om de är vänliga och hur pass lång tid det tar innan de kommer fram och frågar om man behöver hjälp med något. Efter det återvände vi till skolan för att redovisa vad vi upptäckt och själva utvärderat av besöket i butiken. Resultatet var enligt mig en skandal.


Det visade sig att alla som besökt butiker som H&M, Lindex, Kappahl, MQ och de större och bredare butikerna varit usla var det gäller att ta hand om sina kunder och hjälpa dem med det de söker. De flesta hade fått elaka och "nertittande" blickar, otrevliga bemötanden och snäsiga svar om någon frågat en fråga. Inte heller hade någon ur dessa butiker någon gång kommit fram och frågat om kunden behövde hjälp med något.

Jag kan förstå att det är lättare för butiker som Make Up Store, The Body Shop eller Vila att ge sina kunder en bra service och att H&M och de stora butikskedjorna har ett bredare sortiment och har därför mer att ha ansvar för. Därför kan man kanske inte begära att de ska komma fram till varenda kund och fråga om de behöver hjälp. I och med att de är så otroligt många som dagligen besöker dessa butiker. Men de har faktiskt betydligt större personal än de andra små butikerna. Och varje person i personalen har ansvar för varsin avdelning.
Därför så tycker jag defenitivt att detta är något som måste förbättras!

En sak till som gjorde oss i klassen mycket upprörda är att många i personalen i butikerna ser ner på oss ungdomar som glatt hälsar på personalen och kommer för att handla.

För att vi är yngre?
För att det är förmiddag, de tar för givet att vi skolkar och är där för att sno?
Vi vet inte.
Men vi tycker det är fel.

Vi upptäckte också att det ofta är äldre kvinnor över 50 som har detta beteende.

Kanske för att de är trötta på sitt jobb?
Kanske för att det börjar lida mot sitt slut och behöver gå i pension?
Kanske för att de glömt hur det är att vara ung och ha de äldres nertryckande blickar på sig?

Jag är trött på det här.
Trivs de inte med sitt jobb så byt då.
Gå i pension, vad som.
Annars, ändra beteende.
Eller skaffa ny, ung personal som är pigga och glada.

Som även får oss UNGDOMAR att känna oss välkomna!



/J.C♥




Totally in love!

Stack in på Din Sko på lunchen idag.

& jag säger bara en sak...

Totally in love. ♥


De ska pryda min skohylla.
De ska sättas på mina fötter.
De ska ägas av mig.
De SKA bli mina!




/J.C♥

Var är färgerna, blommorna, gräset & den strålande solen?

Dessa snöflingor..Vad gör de i luften? I den kyligt iskalla luften med vinden vid sin sida? Vad gör de där? Jag såg färger. Ljusa sådana. Varenda plagg börjar få en ljusare nyans och en härligare färg i varje butik. Jag slänger mig in i en dröm. Bland blommor, grönt gräs och solen starkt skinande mot huden. Vår. Sommartid.

Väcks ur drömmen då porten slås upp. Vinden piskar hårt mot min kind. Snöflingorna dalar inte ner, utan följer med den starka vinden och landar elakt i ögonen. Kylan gör hela huden blå och knottrig.

Var är färgerna, blommorna, gräset och den strålande solen?
Var är våren och sommartiden?

Långt borta.
Ta mig dit.
För en stund.








/J.C♥


Joggingtur!

Idag hade jag tur. Tåget rullade in på stationen och jag var mitt i backen på väg ner. Fick alltså springa i panik sista biten. Jag hann. Med ett flin släppte konduktören in mig på tåget innan han signalerade att dörrarna kunde stängas. Fick huvudvärk av att nyvaken röra på fläsket. Haha.

Inte lite kallt idag heller. Mamma sa att det skulle bli rejäl snöstorm. Så hon sa att jag skulle ta på mig ordentligt. Vad har jag på mig? Slitna jeans som det blåser rakt igenom, t-shirt som är iskallt att gå i här i skolan och den mysiga halsduken ligger hemma på rummet. Nu har jag prov också. Om 10 minuter. Hårets uppbyggnad. Man tappar ca 100 hårstrån/dag, på vintern är det torr luft, vilket som gör håret torrt och lättare statiskt, håret skyddar mot värme och kyla...blablabla...

Måste dra.
PLUGGA de sista minuterna!!



/J.C♥

STUDIEDAG!

Finns det något bättre än dessa studiedagar? Då det liksom bara uppstår en ledig dag såhär mitt i veckan. Helt underbart att ta en paus och en härligt fet sovmorgon. Mums!

Tyvärr kom jag på att jag kanske inte är så ledig trots allt. Ska hjälpa mamma med tvätten, diska och även ta tag i den väldigt försenade svenskan, engelska-redovisningen och plugga på Sylist provet om hårets uppbyggnad tills imorgon. Har lovat pappa att maten ska stå på bordet innan han är hemma också. Det är inte ofta jag är så duktig!

Men allt det kan ju kvitta.
Det fixar man väl om man bara tar tag i skiten.
Det är ju grejen att man får vara hemma som räknas!




Ha en underbar dag!





/J.C♥

ansiktsbehandling & annat mys!

Måndag!
Stylist-dag!


Dagen började däremot med att vi idag skulle dela in oss i grupper för att skriva ner fakta om olika hårprodukter. Vi skulle ta reda på vad de är bra för och vad de gör för håret. Jag var med Lisa och Annie. Det var på tiden att vi gjorde det tycker jag, med tanke på att dessa produkter står i skåpet inne i salongen och man ibland kanske inte ens vet vad de är till för. Vi skulle även prova de produkter vi fått "ta hand om" och se om de var bra/dåliga. Jag och Annie tvättade håret på Lisa och testade oss fram med olika curl-spray, glansspray och andra volymsprayer för att få fram volym och inte minst försöka få fram hennes självfall och sina naturliga lockar. Med lite pill och fönande med tratt så gick det någorlunda i alla fall. Jag avslutade dock med en locktång för att få lite extra lockigt.

Efter förmiddagsrasten skulle alla redovisa vad de kommit fram till och hur vi tyckte att resultatet blivit med produkterna vi använt. Det för att alla skulle få en inblick om hur ALLA produkter i skåpet påverkar håret.

Efter lunch var det ansiktsbehandling med Åsa som stod på schemat. Jag och Hanna gjorde det på varandra. Det var helt underbart. Man blir verkligen ren ner på djupet och len i hela ansiktet. Därför slängde jag bara på lite färg på kinderna innan jag tuffade hemåt. Ville inte direkt stå och sminka mig efter det. Skönt.


Jag kanske ska googla fram lite fakta om USA så att jag och Annie kan komma igång med vår Engelska-redovisning.
Det är nämligen så att vi ska redovisa det nästa vecka.
Vi har inte ens börjat.
Kan nog fixa fram lite bilder från resan som vi kan använda oss utav,
i och med att det är Power Point det handlar om.

Fast, i så fall blir det nog New York vi får rikta in oss på.
Det är mest där som jag ivrigt greppat tag om kameran för att fota.



Först ska jag få något i magen.
Tror mamma gjort soppa och pannkakor där nere.
Fy tusan vad gott!


Ha en helmysig kväll!
Det ska jag ha.
Med en halvt uppäten Marabou daim
och en underbar tanke, att det är studiedag och ledigt imorgon. ♥


Och förresten.
Annie är bäst.



/J.C♥

tiden då jag hoppades..

Var förut.
Då.
Den tid och stund är nu förbi..

Egentligen för väldigt längesedan. Då jag stod på balkongen i värmen, lät blicken koncentrerat fastna på de färgsprakande raketerna som konstant smälldes upp mot den mörka natthimlen över havet.
Nyår. Då jag lovade mig själv en enda sak. Ett enda löfte. Litet, men ändå så stort. Att glömma det negativa som nu är förflutet och sluta att hoppas, för att därmed slippa bli besviken. Ändå fick jag uppleva det igen.
Besvikelse. Smärta. Ilska på mig själv som borde förstått redan innan att det inte skulle bli som jag ville och hoppades på.

Du var så svår att motstå.
Jag var så lätt att övertala.
Ändå blev allt fel. Fel dag, fel känsla, fel tidpunkt.
Men du, du var så nära "rätt" du kunde komma.

Jag har lärt mig en sak...

Sluta att hoppas.
Du blir bara besviken.


Det är dax att gå vidare.
And..
I will be strong even if it all goes wrong!



/J.C♥

det var så mycket lättare då..

När man var mindre.
Man tänkte inte så mycket.
Man bara fanns.

Jag vet inte hur många pusselbitar som fattas, eller som
helt enkelt hamnat på fel plats den senaste tiden.
Men jag vet att de blir fler för varje dag.


Det sägs att alla kan göra fel.
Men den här gången var det du.

Man lär sig av sina misstag.
Seså, rätta till dem då!

Nu.





Every step that you take can be your biggest mistake.




/J.C♥

coolast i stan!

Sitter med Annie och har precis haft engelska.
Ville bara visa lite fina bilder som vi garvade åt på samhällen innan.
Det var längesedan jag skrattade så mycket.
Nu har vi bara matte kvar sedan sticker vi tillbaks till A6 för att köpa godis på Coop.
Tycker jag är värd det efter allt pluggande igår.
Måste få samhällen klar i eftermiddag också!

Imorgon är det fredag.
Längtar röva av mig! ♥





Whaaaaaaaaat???

Vackert.

Pilla, pilla näsaaaan!

Ehm...

"Jag är snyggast" !

Hääääääääääy.

Yääääh.


Ha en bra eftermiddag!
Uppdaterar mer ikväll om jag hinner.




/J.C♥

Stolt som en tupp!

Idag är jag stolt över mig själv.
Om man skippar små detaljer som att jag tog en "ledig dag" idag och hoppade över att bada och bowla på Rosenlund, att jag inte rört på fläsket för fem öre och inte heller fått en nypa frisk luft på hela dagen.

Det var nog faktiskt det enda. Min dag har spenderats framför skärmen.
Oj, vad duktigt tänker ni. Verkligen hälsomsamt liksom!
Men skippa att ha det i tanken.
Se i stället en helt politikinsatt Jozzan sittandes på sitt rum med fingrarna ivrigt klickandes på tangenterna som skriver om Moderaternas och Centerpartiets syn på saker i samhället.

Jo, det är sant.
Jag har pluggat.
EXAKT, hela dagen.

Ändå är jag inte klar.
Men jag är stolt.

Nu ska jag duscha.
Sedan slumra in i drömmarnas land...
Där är man ledig. Fri!

Snart är det helg.
Fyfan vad skönt!






Godnatt ♥




/J.C♥

vi vill ha hamburgare!

Sitter med ett no/sv arbete om apelsinjucie. Hamnade på google och båda blev plötsligt hur hungriga som helst! Vi sökte upp matsedeln och inga speciellt tilltalande maträtter mötte oss...

Tisdag
UGNSBAKAD LAXFILÉ m. saffransås & kokt potatis
STEKT FLÄSK m. löksås eller bruna bönor & kokt potatis


Gick då över från apelsinjuice till Mc feast !

Titta här....


Annie, hur känns det????



/J.C♥

Jag har faktiskt..

Bloggat idag! Men inlägget försvann och jag hade som vanligt inte tid att skriva om det. Dagen har varit helskön verkligen! Trots att jag hade grymt svårt att gå upp i morse och verkligen hade dödat för att få lägga ner huvudet på kudden och dra mitt mysiga täcke över huvudet.

Vi har haft Spa och Manikyr på schemat idag. Megamys! Men eftersom att jag redan har mina American Nails som jag gjorde i USA så fick jag överleva utan fransk manikyr och vissa andra små detaljer på naglarna. Jag fick i alla fall en härlig peeling på händerna, nagelbandsolja och fick dem filade och lackade. Mycket bra!

Jag har i helgen funderat över hur länge mina naglar kommer att hålla. Man liksom går och nästan väntar på att man ska råka slå i eller klanta till sig med något finger så att någon nagel fläks upp. Känner att de börjar hända saker och att min riktiga nagel börjar växa och liksom vilja putta undan mina gelénaglar snart.

Så blev jag glad när Åsa (min Stylistlärare) sa att hon trodde att de kunde sitta i någon månad till om jag bara sköter dem på rätt sätt och filar till dem och håller ett öga på dem, om man säger så.


Såhär ser dem ut. (Har haft dem i 2 veckor).

Efter skolan tog jag och Annie bussen ner till stan. Vi skildes åt då jag gick upp mot väster för att hämta pappas födelsedagspresent. Efter det mötte jag upp Jakob för en fika på Claras. Mycket trevligt!


Nu tänkte jag kila ner för trapporna och se om det finns något kvar av kladdkakan sen igår.
Vi får väl se vad jag hittar.
OM jag hittar något.
Ida är inte lite illa ute imorgon annars.
Hehe.


Godnatt ♥




/J.C♥



en mysig söndag!

Vaknade i morse, för en gångs skull med gott samvete. Jag hade fått sova ut. Jag var inte sådär trött som jag alltid brukar vara annars en söndag efter en massa bus och sena lördagskvällar. Jag var nästan pigg. Nästan asså. Gick ner och åt en god frukost innan jag slängde på mig kläder och dansade runt glatt på mitt rum till hög musik. Sån är jag! Haha. Det finns inget som är så underbart som att starta dagen med "gamla godingar" rullandes i cd-spelaren.

När jag väl var någorlunda klar så kom jag på mig själv med att jag måste börja fundera över danslåtar till barnen. Eftersom att vi börjat ha ett speciellt tema på en utav de 2 låtarna vi ska ha, och i år har ett tema som pappa är helgalen i så väcktes hans intresse till liv kan jag säga. Jag vet inte hur många gånger han kom upp på mitt rum (han som nästan aldrig visar sig här inne annars) och ville hjälpa mig med att söka upp "gamla legender" på youtube.
"Den här är bra!"
"Eller denna!"
"Nej, vänta, DEN HÄR!"
"Detta är en riktig goding!"

Själv sitter jag bara och funderar över hur man någonsin ska kunna göra en dans till barnen med de där skrikiga och gälla rösterna som svamlar upp texterna i en sådan fart att man inte hör innehållet för fem öre.

Mamma avbryter och frågar om jag vill följa med ut och åka skidor. Hade egentligen ingen större lust, men visste att jag behövde komma ut och få luft och även röra på fläsket så jag hängde på. 5 km längd blev det. Med värdelöst glid på skidorna. Visst att jag inte tycker det är kul och inte heller har tränat på år och dar, men fy fasen jag kom ingenstans! Jag längtar till våren då man kan snöra på sig löpardojjorna och sticka ut i solen och springa istället.
Det gillar jag!



Nu ska jag in i duschen.
Sedan blir det köttbullar och potatis till middag!

Jag och Ida kanske bakar kladdkaka också, vi får se!




Ha en urmysig dag!



/J.C♥

lördag

Blev en ganska ovanligt sen kväll med Madde igår. Det var lika dött som vanligt i byn, vilket som gjorde att jag bara drog mig ner till henne vid nio tiden för att softa lite. Blev dock inget slappande alls. Det blev istället en helgalen kväll med musiken fullt uppskruvad, kameran i högsta hugg och inte minst dryga men roliga telefonsamtal! Ja, vad gör man inte en fredagskväll då man är 100 % taggad för party men då det slutar som vanligt med att man hamnar hemma istället? Jo, man tar tag i saken själv istället! Haha♥

Såhär kul hade vi !


Idag har jag bara varit hemma och sedan en sväng nere hos Madde igen. Det var riktigt skönt att gå till och från henne idag och få lite frisk luft samtidigt. När jag tänker efter så har jag faktiskt gått drygt en halv mil idag, duktigt! (Vi bor väldigt långt ifrån varandra).

Ikväll blir det en lugnt hemmakväll.
Får se om jag ska se på en film eller nått.
I min ensamhet.


Ha en mysig lördagskväll !




/J.C♥


Extensions!

Jag kom på att jag har glömt att berätta en sak för er!

Måndagen den 8 februari så ska vi få lära oss att få sätta i Extensions på varandra i skolan. Ett företag har erbjudit oss ett erbjudande på hårförlängning till ett riktigt bra pris! Särskilt om man jämför med vad det kostar att göra på en salong. Så vad jag känner just nu, så vill jag prova. Känns dumt att sabba chansen nu när man kan ta den till ett bra pris, och dessutom kunna få möjligheten att lära sig hur man gör och få diplom för det. Jag vill då satsa på lite fylligare och såklart några cm längre hår. Vi får även möjligheten att både sätta i dem och ta ur dem på skolan. När man sedan haft de i håret i sisådär 3- 6 månader (beroende på hur länge man vill ha det och hur man sköter sitt hår) så kan man då bara ta bort det gamla vaxet och doppa dem i nytt för att sedan återanvända sitt hår igen. Håret blir alltså mitt och jag kommer även få färga och klippa det som jag själv vill ha det om jag vill det.

 

Detta ska bli kul !


Detta är väl jag om sisådär 3 veckor då! Haha jag skojar med er.
Ska väl se till att ha en klipptid beställd efter att de är insatta i så fall.
Så att man kan jämna till allting.



/J.C♥

I can´t belive it!

DET ÄR FREDAG! Ingen som har missat va? Den bästa dagen på hela veckan. Kan knappt tro det. Att veckan rullat på så pass fort och att det redan är en hel vecka sedan jag steg av flyget. Jag har lovat mig själv att ladda upp alla bilder från resan denna helgen. Så nu har ni något kul att se fram emot också. Höhö.

Tänkte också visa er vad jag kom hem med igår efter att jag och mamma varit i stan en sväng efter skolan. Blev inte mycket alls men något välbehövligt i varje fall. En jacka, som jag verkligen behövde en ny, en födelsedagspresent till pappa, tänker inte tala om vad det är (kan hända att han kikar in här på bloggen) och jag köpte mig även en ny parfym som även det var behövligt efter veckans mest mystiska händelse.

Det var nämligen så att jag för någon dag sen vaknade upp, en hel vanlig morgon för att sticka till skolan. Skulle spruta lite parfym på mig och märkte då att det inte kom någonting ur den. Den var tom. Inte en droppe fanns kvar. Jag öppnade kartongen ännu mer för att se om flaskan läckt eller om den doftade otroligt utav parfymen. Men det fanns inga som helst tecken på att det skulle kunna ha inträffat. Morgonen innan hade den varit halvfull. Det var inte längesen mamma kom hem med den till mig. Förstod ingenting. Jag menar, inte skulle lillsyrran på 8 år hälla ut min parfym (som hatar allt som har med parfym och skönhetsprodukter att göra. Inte heller mamma skulle sno av mig. Pappa? Varför skulle han vilja ha tjejparfym? Finns inte heller en möjlighet att Julia, (som befinner sig på andra sidan Atlanten) skulle röra vid den. Så vem var det? Dax att erkänna nu era snorungar ;)

Bilder på vad jag inhandlade..

Grå dunjacka från Vero Moda.

Max Factor False Lash Effect Mascara (min favorit just nu) från H&M
Parfym NAOMI CAMPBELL Cat deluxe At Night från Kicks


Kvällen kommer jag att spendera med Madde.
Vi får väl se vad kvällen tar oss.
Hoppas det blir något i alla fall.
& en mer händelserik helg än förra skulle inte sitta fel.
Det har jag väntat på hela veckan.




/J.C♥





tänkte bara...

Skriva några rader såhär innan läggdags.
Det har varit en lång dag idag känns det som. En sådan evighetsdag som känns som att den aldrig riktigt ska nå sitt slut. Ändå har vi bara haft Stylist på schemat, och en idrottslektion på slutet. Morgondagen kommer nog bli betydligt hårdare eftersom att den bara består av vanliga ämnen och dessutom 1 prov och ett läxförhör.
Livet är hårt ! ;)

På Stylist-lektionerna hade vi på morgonen Försäljning och Service. Då läste vi en del, svarade på frågor och disskuterade i grupper. Efter lunch hade vi valfri styling. Vissa stack in i Salongen för att pilla med vardagsmakeuper eller andra sminkningar. Själv hade jag en fläta kvar att få betyg på. Fiskbensfläta. Och nej, jag är inget proffs på det där... Känner verkligen att jag behöver träna mer på hår och uppsättningar. Eftersom att min blev ganska misslyckad så laddar jag upp en bild så ni får se hur en sådan ser ut, (om ni inte redan vet förstås). Ser inte så svårt ut, men själv tycker jag för tillfället att den kräver att man har minst 5 händer för att klara av.

Idrotten gick helt okej. Jag, Lisa och Malin hade ju hand om lektionen idag. Vi hade aktiviteterna Stressboll och Kinesiska muren. Jag var inte så insatt i de där "lekarna" så kände mig ganska off faktiskt. Hade hand om stretchingen i alla fall. Haha.

När jag väl var hemma hade mamma gjort soppa och pannkakor.
Mums på det!

Sedan blev det som vanligt datan och plugg resten av tiden.
Måste plugga lite till innan jag somnar.
Växthuseffekten, Ozon, Försurning, Övergödning....
Jag älskar nästan ämnet lika mycket som läraren!


Snart är det fredag.
Tur är väl det.
Fy fabian vad skönt!



Dröm sött ♥


you could be a sweet dream
or a beautiful nightmare.




/J.C♥

Vet ni en sak?

9/10 svenskar har en eller flera gånger färgat håret.

Det sa de på rapport igårkväll.
Kanske inte var någon direkt nyhet. För vem har inte koll på att otroligt många för tillfället färgar sig?
Men tänk att det är så många som inte är nöjda med sin naturliga hårfärg! För det är väl så?

Har många gånger funderat på att göra det, för är grymt sugen på en förändring! Men har tvekat sönder varje gång i och med att jag är medveten om att det inte finns någon direkt återvändo till mitt gamla jag sedan. Jag tycker att jag har hört tillräckligt många som har saknat sin naturliga färg och som är otroligt trötta på att lägga ut pengar på färg/tid hos frisören för att färga utväxten eller förbättra nyansen.

Hmm...


Kanske ska låta det vara som det är i alla fall.
Trots att jag väldigt gärna vill göra något. Något nytt.
Så är det skönt att slippa att ångra, och vilja ha det tillbaka.
Det får bli så, ett tag i alla fall.



Eller vad tycker ni?




/J.C♥

hey baby, do you eat apple?

Jönköpingsbor alltså! Inte för att jag har någon som helst aning om om snubben var från stan eller ej men ändå. Utanför IKEA befann han sig i alla fall. Och jag hade bråttom till tåget hem. Hungrig var jag också för den delen. Vrålhungrig. Hade som tur var hittat ett äpple i väskan som jag gick och tuggade på på vägen till tågstationen. Inte jättemycket folk utanför men en hel del bilar stod parkerade i varje fall. Han kom med en tjej bredvid sig. Flickvän eller något. Såg bara dem med en hastigt blick innan jag passerade. Då utbrister han plötsligt: Hey darling, do you eat apple?

Jag var i full färd med att gå och hann inte reagera för hade fullt upp med att undra varför han kläckt ur sig något så dumt. Sista gången jag äter äpple på IKEA parkeringen! (Nä, men det var löjligt).

Hörni. Dagen var helt okej men ganska seg. Fick ju som sagt en aning sovmorgon. När jag väl tagit mig till stadsbibblan och dessutom frusit röva av mig så visade det sig att dörrarna var sönder så att klassen knappt kunde ta sig in och att det inte fanns möjlighet att låna böcker för att något var sönder. Detta gjorde att vi endast kunde TITTA på böcker och skriva ner titlarna för att sedan ta oss dit på egen hand och återkomma en annan dag. Lyckat!
En chokladboll gjorde mig i varje fall på snäppet bättre humör.

Sedan vare lunch och jag, Lisa och Annie tog bussen upp till Dragon. Det blev stark pasta. Suck. Vill inte låta bortskämd men har börjat tröttna på maten. Ingen variation liksom. Men den är ju defenitivt bättre än vanlig skolmat, så ska antagligen inte klaga.

Efter det hade vi samhäll och datakunskap med Robban innan jag lyckligt fann mitt gröna, saftiga och goda äpple!

Tabbade mig ännu mer med att åka på skolkortet med stadsbussen från bibblan, vilket som gjorde att jag var tvungen att betala hemresan senare. Även igår tog jag mitt ungdomskort istället för skolkort. Kul att behöva lägga ut money för att ta sig till och från skolan. Allt för att jag klantade mig!

Klockan 17.00 var det dansmöte på Skillingehus. Vi planerade inte så mycket men bestämde grupper, dagar och tider för den nya starten. För mig och Madde blev det samma grupp även denna termin. Vi ska ha 1-2:orna.
Mer får ni veta framöver.


Nu ska jag förbereda stretchingen till idrotten imorgon!
Jag, Lisa och Malin ska nämligen hålla i lektionen.
Vi får se hur det går :)
Stylist på schemat med. Hela dan.

En dusch väntar också innan det är dax att nana!


Sov så gott! ♥




/J.C♥



Jag älskar...

Att liksom inte ens behöva vakna av alarmet på morgonen då man redan ligger klarvaken och redo att trycka på "stänga av" knappen när musiken spelas upp. Jag älskar vårt nya schema utan sovmornar. Jag älskar att känna den kyliga men friska luften slå emot mig på väg ner mot tågstationen kl. 06.30. Jag älskar tanter som hoppar på tåget i Byarum för att få sitta bredvid mig. Jag älskar teoretiska lektioner i Stylist när de innan varit praktiska. Jag älskar att få veta ett naturkunskaps "prov" 2 dagar innan det är dax att skriva det. Jag älskar att få IG-G-VG-MVG på ett och samma engelska-prov för att läraren inte kunde bestämma sig.

Jag ÄLSKAR en måndag som denna.


(host!)


Skolveckan har satt fart. Ingen sömn, ingen ro. Här kan jag inte sitta och glo. (fint rim höh)
Mycket att göra. Svenska-bokrecensionen som skulle varit klar för längesedan. No-provet som gris-Anna inte kunde förklara så man fattade. Samhällsarbetet som jag skrivit en mening på bara för att mysko-robban inte säger nått.

Usch vad jag klagar.
Börjar 9 imorgon i alla fall.
Klassen skulle till stadsbiblioteket av någon anledning.

Hade på känn att det skulle bli såhär.
Så fort man kommer hem, så vill man liksom tillbaks.
Till solen, till lyckan, till inga-besvär-landet.
Saknar paradiset.
Saknar syrran.
Saknar frihet.


Hoppas ni klarar kvällen, och inte drunknar i skolböckerna som jag förmodligen kommer att göra.




/J.C♥

Jag är hemma!

Efter en i mitt tycke otroligt lång hemresa så är jag hemma igen. I fredags eftermiddag faktiskt. Möttes av en kyla bestående av 20 hela minusgrader! "Redan!" kanske ni tänker. Men  det var för mig en kall chock kan jag säga. Inte heller är tidsomställningen den lättaste att hantera när det är en mörk och kall årstid som befinner sig utanför dörren. Men vad gör man. Jo, man går och lägger sig. Och gör er läsare besvikna ännu en gång. Suck.

Jag återkommer med bilder och alla andra smarriga detaljer senare. Måste nästan smälta resan innan man riktigt fattar vad man faktiskt varit med om.

Imorgon är det skola igen. Nytt schema, inga sovmornar och fler stylistlektioner. Både bra och mindre bra. Får väl se vad morgondagen har att bjuda på! Det var ju ett tag sen man var där nu.

Dax för en dusch.
Måste plocka undan lite på rummet också innan läggdax.
Ni kanske inte förstår, men enligt den tiden jag levt efter i 3 veckor så är det bara eftermiddag då jag går och lägger mig på kvällarna, och mitt i natten då jag stiger upp.
Inte det bästa precis!
Men tåget/bussen vid 07.00 imorgon väntar inte på mig för det!


Sov gott! ♥



/J.C♥

RSS 2.0